Hoitoon hakeutuminen

Hoitoon Sydänsairaalaan kotikunnastasi riippumatta

Sydänsairaala toimii Tampereella, Valkeakoskella, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Helsingissä. Sydänsairaalaan pääset hoitoon lähetteellä kaikkilta Suomesta käyttämällä oikeuttasi valita vapaasti hoitopaikkasi. Hoitopaikan valinnanvapaus on terveydenhuoltolakiin perustuva potilaan oikeus. Voit myös hakeutua yksityisvastaanotoillemme, jotka toimivat Tampereella ja Helsingissä. 

Lähetteellä

Julkisen palvelun potilaana tarvitset lääkärin kirjoittaman lähetteen. Kun lääkärisi on todennut sydänoireidesi tarvitsevan jatkohoitoa, voit pyytää hänen kirjoittamaan lähetteen Sydänsairaalan.

Kun tulet hoitoon Sydänsairaalaan julkisen palvelun potilaana, maksat vain julkisen hinnoittelun mukaiset poliklinikka- ja hoitopäivämaksut. Maksut ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja koskevien lakien ja asetusten mukaiset. Toimenpiteestä tai leikkauksesta ei tule ylimääräisiä maksuja. Hinnasto ja maksaminen

Lisätietoja hoitopaikan valinnanvapaudesta ja meille potilaaksi hakeutumisesta saat numerosta 03 311 64145.

Sydänsairaalan yksityisvastaanotto

Voit myös hakeutua yksityisvastaanotollemme, jotka toimivat Tampereella ja Helsingissä. Yksityispotilaana vastaat hoidon kustannuksista itse, ellei sinulla ole esimerkiksi soveltuvaa yksityistä sairauskuluvakuutusta, joka korvaa hoitosi kustannukset osittain tai kokonaan. Yksityisvastaanoton hinnasto vastaanottokäynneille ja toimenpiteille

Ensimmäisen vastaanottokäynnin jälkeen, mikäli lääkäri toteaa jatkotutkimuksen tai -hoidon tarpeelliseksi, sinulla on mahdollisuus päästä jatkotoimenpiteisiin julkisen palvelun potilaana.