Hoitoon hakeutuminen

Hoitoon Sydänsairaalaan kotikunnastasi riippumatta

Sydänsairaala toimii Tampereella, Valkeakoskella, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Helsingissä. Sinulla on mahdollisuus tulla Sydänsairaalaan hoitoon joko julkisen palvelun potilaana tai suoraan yksityisvastaanottomme kautta yksityispotilaana. Myös muiden paikkakuntien julkisen sektorin potilaat voivat valita hoitopaikakseen Sydänsairaalan kotikunnasta riippumatta käyttämällä potilaan valinnanvapautta.

Hoitoon julkisen palvelun potilaana

Julkisen palvelun potilaana tarvitset lääkärin kirjoittaman lähetteen esimerkiksi terveyskeskuksestasi tai työterveyslääkäriltäsi. Kun lääkärisi on todennut sydänoireidesi tarvitsevan jatkohoitoa, voit pyytää hänen kirjoittamaan lähetteen Sydänsairaalan.

Jos valitset tulla hoitoon Sydänsairaalaan julkisen palvelun potilaana, maksat vain julkisen hinnoittelun mukaiset poliklinikka- ja hoitopäivämaksut. Lue lisää hinnoittelusta täältä.

Hoitoon yksityispotilaana

Voit myös hakeutua yksityisvastaanotollemme, jotka sijaitsevat Tampereella ja Helsingissä. Yksityispotilaana vastaat hoidon kustannuksista itse, ellei sinulla ole esimerkiksi soveltuvaa yksityistä sairauskuluvakuutusta, joka korvaa hoitosi kustannukset osittain tai kokonaan.
Ensimmäisen vastaanottokäynnin jälkeen, mikäli lääkäri toteaa tarpeelliseksi, sinulla on mahdollisuus päästä jatkotoimenpiteisiin julkisen palvelun potilaana.

Potilaaksi erikoissairaanhoidon valinnanvapautta käyttämällä

Laki potilaan valinnanvapaudesta tuo potilaille lisää valinnanvapautta myös
erikoissairaanhoidossa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että potilas voi itse valita
erikoissairaanhoidon hoitopaikkansa yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa mistä tahansa kaupungista. Tutustu lisää valinnanvapauteesi osoitteessa: www.valinnanvapaus.fi.

Tarkemman kuvauksen ja lisätietoa Sydänsairaalan palveluista sekä tutkimuksista löydät Potilaana -sivulta.