Suomeksi  •  På svenska  •  In English  •  По-русски

Näin pääset hoitoon Sydänsairaalaan - Tussitaikurit
Haluatko kertoa oman

POTILASTARINASI?

Eikö Sydänsairaalaan pääsekään jonottamatta hoitoon?

20.1.2017

Sydänsairaalan toimintaperiaatteena on, että kiireettömän tutkimuksen ja hoidon tarvitsijat pääsevät lääkärille alle kahdessa kuukaudessa. Näin se on myös toiminut.

Juuri nyt ruuhkaa

Syksyn 2016 aikana kiireettömien lähetteiden määrä on kuitenkin kasvanut yllättäväksi. Tähän on syynä muun muassa Tampereen Hatanpään sekä Kanta-Hämeen sydänpotilaiden ohjautuminen väliaikaisesti Tampereen Sydänsairaalan poliklinikalle. Ihan tällaiseen kysynnän kasvuun kardiologisen poliklinikan resurssit eivät ole riittäneet.

Kasvanut kysyntä on aiheuttanut myös viivettä hoidettujen sydänpotilaiden kontrollikäyntien antamiseen eli kontrollikäynnille kutsuminen on normaalista venynyt muutamia viikkoja.

Ratkaisut alkavat purra

Sydänsairaalan kardiologia ryhtyi ratkaisemaan ongelmaa jo viime vuoden lopulla. Vuoden alusta kardiologisen poliklinikan vastaanottoa on laajennettu myös ilta-aikaan. Kutsua odottavat potilaat ovat jo saaneet kutsuja vastaanotolle ilta-aikaan.

Sydänsairaalan Lähikardiologiapalvelu, joka vie kardiologin vastaanoton kuntien terveysasemille, huolehtii jatkossa yhä enemmän sydänpotilaiden kontrollikäynneistä. Potilas siis voi käydä sovitussa jälkikontrollissa omassa lähiterveyskeskuksessaan. Tämä palauttaa kontrollikäynnin ajankohdan taas normaaliin käytäntöön. Lähikardiologipalvelu toimii jo Sastamalassa, Ylöjärvellä, Nokialla sekä pian Pirkkalassa.

Kiireelliset menevät ohi

Jonottamatta hoitoon on lupaus kiirettömän hoidon tarpeessa oleville sydänpotilaille. Kaikki kiireelliset potilaat hoidetaan aina ensin, joko omalla lääkärillä tai päivystyksessä.

Sydänsairaalan videot

Näin pääset hoitoon Sydänsairaalaan - Tussitaikurit