Sydänsairaala avasi urheilukardiologian klinikan

Juoksijan jalat ulkolenkillä

Sydänsairaala on avannut urheilukardiologiaan eli urheilijoiden sydänongelmiin erikoistuneen klinikan, joka palvelee sekä aktiivikuntoilijoita että huippu-urheilijoita. Urheilukardiologian klinikka tarjoaa kaikki sydänterveyden kannalta merkittävät palvelut. Palvelut tuotetaan Helsingin ja Tampereen Sydänsairaaloissa.

Uuden klinikan vahvuus on yliopistosairaalatasoinen osaaminen urheilijan sydänsairauksien diagnosoinnissa ja hoidossa.

– Meillä työskentelee kokeneita kardiologeja, joilla on vahvaa urheilulääketieteen osaamista. Urheilijan sydämen kannalta sydänfilmin, ultraäänitutkimuksen ja EKG:n pitkäaikaisrekisteröinnin tulkinta vaatii kardiologilta erityisosaamista, kertoo Helsingin Sydänsairaalan toimintopäällikkö Juha Heikkilä.

Urheilukardiologia on kehittynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana.

– Urheilu aiheuttaa sydänlihakseen merkittäviä muutoksia, joista osa on positiivisia ja osa voi peittää mahdollisen sydänsairauden. Urheilijan sydämeen perehtyminen vaatii kardiologilta jatkuvaa kouluttautumista, korostaa urheilukardiologi Kirsi Korpi.

Sydänsairaalan tavoitteena on toimia yhteistyössä urheiluseurojen, muiden liikuntapalveluja tarjoavien tahojen ja urheilijoiden terveyspalvelujen tuottajien kanssa. Yksi yhteistyökumppaneista on esimerkiksi Helsingin Urheilulääkäriasema.

Lisätietoja

Tutustu urheilukardiologian klinikkaan

Vesa Virtanen, kardiologian aluepalveluiden palvelujohtaja ja lääketieteellinen johtaja, ylilääkäri, Tays Sydänkeskus Oy, p. 03 311 64139, vesa.virtanen(at)sydansairaala.fi

Juha Heikkilä, toimintopäällikkö, Helsingin Sydänsairaala, p. 050 339 2437, juha.heikkila(at)sydansairaala.fi