Rytmivalvuri- ja tahdistinasennukset osaksi Helsingin Sydänsairaalan palvelutarjontaa

Mies ja nainen leikkivät pienen lapsen kanssa lattialla

Helsingin Sydänsairaala aloittaa rytmivalvuri- ja tahdistinasennukset syyskuussa 2018.

Sydänsairaalan Helsingin toimipisteessä tehdään perustutkimuksia ja päivätoimenpiteitä, joiden lisäksi toimipisteessä on kardiologian ja sydän- ja rintakirurgian vastaanotto. Olemassa olevat palvelut, kuten sydämen ultraäänitutkimukset, Holter-tutkimukset, rasituskokeet, rytminsiirrot, varjoainekuvaukset ja pallolaajennushoidot säilyvät ennallaan.

Sydänsairaalan palvelut ovat käytettävissä normaalin lähetekäytännön mukaisesti, jos lääkäri arvioi, että kardiologiset jatkotutkimukset tai -hoidot ovat tarpeellisia. Helsingin Sydänsairaalassa palvelulupaus julkisen sektorin asiakkaille on 12 arkipäivää lähetteen saapumisesta.

Miten hoitoon Helsingin Sydänsairaalaan?

Kun tarvitset kiireetöntä hoitoa, voit julkisen sektorin asiakkaana valita Helsingin Sydänsairaalan erikoissairaanhoidon hoitopaikaksesi.

Julkisen sektorin erikoissairaanhoidon valinnanvapautta käytettäessä hoito maksaa julkisen asiakasmaksun verran. Esimerkkihintoja:

  • Kardiologin käynti sisältäen sydämen ultraäänitutkimuksen 35,30 euroa
  • Sepelvaltimoiden varjoainekuvaus 47,90 euroa
  • Tahdistimen asennus 47,90 euroa

Tietoa Sydänsairaalasta

Sydänsairaalassa tutkitaan ja hoidetaan potilaita, jotka tarvitsevat kardiologista ja sydän- ja rintaelinkirurgista selvittelyä tai hoitoa. Sydänsairaala on kunnallinen sairaala ja kuuluu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymäkonserniin. Sydänsairaalan omistavat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (PSHP, 94%) ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (KHSHP, 6%).

Sydänsairaalassa työskentelee lähes 500 sydänhoidon asiantuntijaa, joista noin 75 on lääkäreitä. Vuonna 2017 Sydänsairaalan erikoisalahoitojaksojen yhteismäärä oli noin 8 200 kappaletta ja avohoitotapahtumien määrä vajaat 60 000 kappaletta.

Lue lisää

Julkiseen terveydenhuoltoon lääkärin lähetteellä

Mitä tarkoittaa hoitopaikan valinnanvapaus?

Asiakkaidemme kokemuksia