array(1) { [0]=> string(6) "mobile" }

Lähetepotilaat

Sydänsairaalan palveluja ovat sydänsairauksien diagnosointi, tutkimukset ja vaativat toimenpiteet. Julkisen erikoissairaanhoidon potilaana tarvitset lääkärin kirjoittaman lähetteen terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, sairaalasta tai yksityislääkäriltä.

Koronavirustilanteeseen (COVID-19) varautuminen Sydänsairaalassa

Potilaana Sydänsairaalassa

Sydänpotilaitamme hoitaa lähes 700 kardiologian ja sydän- ja rintaelinkirurgian huippuammattilaista. Teemme työtämme moniammatillisissa hoitotiimeissä, jotta voimme tarjota sujuvaa, vaikuttavaa ja turvallista hoitoa diagnoosista kuntoutukseen.

Tays Sydänsairaalassa on jatkuva ympärivuorokautinen valmius äkillisesti sairastuneiden sydänpotilaiden hoidon toteuttamiseen.

Lääkärimme ja hoitajamme varmistavat, että saamasi tieto on ymmärrettävää ja voit vaikuttaa hoitoosi liittyvään päätöksentekoon.

Potilaana Sydänsairaalassa

Asiakasmaksut

Julkisen erikoissairaanhoidon maksut ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja koskevien lakien ja asetusten mukaiset. Toimenpiteestä tai leikkauksesta ei tule potilaalle ylimääräisiä maksuja. Sydänsairaalassa maksut laskuttaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.

Asiakasmaksut ja korvaukset lähetepotilaille

Oikeus valita hoitopaikka

Julkisen erikoissairaanhoidon hoitopaikan valinta on terveydenhuoltolakiin perustuva potilaan oikeus. Kun lääkärisi on todennut sydänoireidesi tarvitsevan jatkohoitoa, voit pyytää häntä kirjoittamaan lähetteen Sydänsairaalaan. Hoitopaikka on valittava yhdessä lähetteen tekevän lääkärin kanssa.

Lisätietoja hoitopaikan valinnasta ja Sydänsairaalaan potilaaksi hakeutumisesta saat numerosta 03 311 64145. Lisätietoja hoitopaikan valinnasta sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta