Lähetepotilaat

Julkisen erikoissairaanhoidon potilaana tarvitset lääkärin kirjoittaman lähetteen terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, sairaalasta tai yksityislääkäriltä.

Sydänsairaalan palveluja ovat sydänsairauksien diagnosointi, tutkimukset ja vaativat toimenpiteet. Työskentelemme moniammatillisissa hoitotiimeissä, jotta voimme tarjota sujuvaa, vaikuttavaa ja turvallista hoitoa diagnoosista kuntoutukseen.

Lääkärimme ja hoitajamme varmistavat, että saamasi tieto on ymmärrettävää ja voit vaikuttaa hoitoosi liittyvään päätöksentekoon.

Potilaana Sydänsairaalassa

Oikeus valita hoitopaikka

Julkisen erikoissairaanhoidon hoitopaikan valinta on terveydenhuoltolakiin perustuva potilaan oikeus. Kun lääkärisi on todennut sydänoireidesi tarvitsevan jatkohoitoa, voit pyytää häntä kirjoittamaan lähetteen Sydänsairaalaan. Hoitopaikka on valittava yhdessä lähetteen tekevän lääkärin kanssa.

Lisätietoja potilaaksi hakeutumisesta saat Sydänsairaalan neuvontanumerosta 03 311 64145.

Lisätietoja hoitopaikan valinnasta Valinnanvapaus.fi-sivuilla

Lisätietoja hoitopaikan valinnasta sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta

Asiakasmaksut

Julkisen erikoissairaanhoidon maksut ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja koskevien lakien ja asetusten mukaiset. Toimenpiteestä tai leikkauksesta ei tule potilaalle ylimääräisiä maksuja.

Sydänsairaalassa maksut laskuttaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialue).

Asiakasmaksut ja korvaukset lähetepotilaille