Aira sai avun rytmihäiriöihin Sydänsairaalasta

Sydänsairaalan potilas aulatiloissa

Pitkään vaivanneet sydämen rytmihäiriöt aisoihin langattomalla tahdistimella

Janakkalalainen Aira Suhonen, 66, tuli Tampereen Sydänsairaalaan langattoman tahdistimen asennukseen. Taustalla olivat lapsesta saakka oireilleet sydämen rytmihäiriöt, jotka alkoivat vaivata huomattavasti etenkin vanhemmiten.

Aira sai Hämeenlinnasta lähetteen Tampereen Sydänsairaalaan, jossa langaton tahdistin asennettiin. Sydänsairaala ei ollut ennestään tuttu Airalle, mutta sairaalaan saapuessa ensivaikutelma oli miellyttävä.

– Pääsin tulemaan toimenpiteeseen suoraan kotoa. Vastaanotossa ja toimenpiteen aikana henkilökunta oli hyvin ystävällistä, mikä tuntui mukavalta, Aira kertoo.

Kävelylenkille heti kotiuttamisen jälkeen

Myös itse toimenpide ja hoito päiväosastolla sujui mutkitta. Kotiuttaminen onnistui normaalissa aikataulussa ja vointi oli niin hyvä, että Aira olisi ollut omien sanojensa mukaan valmis lähtemään kotiin jo aikaisemminkin.

– Paranin hyvin eikä kipuja ollut lainkaan, kun pääsin kotiin. Lääkäri sanoi, että jos ei ole kipuja niin kävelemään vaan, joten kävelimme miehen kanssa heti seuraavana päivänä kylille, Aira hymyilee.

Tahdistimen jälkitarkastukset tehdään jatkossa Tampereen Sydänsairaalassa. Airalla on luottavainen olo jatkaa elämää langattoman tahdistimen kanssa.

– Minulla oli Sydänsairaalassa ollessani koko ajan tunne, että kaikki sujuu hyvin. Voin suositella Sydänsairaalaa vilpittömästi, Aira sanoo.

Lue lisää

Langaton tahdistin toi helpotuksen rytmihäiriöihin

Sydämen rytmihäiriöt

Rytmihäiriöiden tutkimus ja hoito