Nopeasti sydänhoitoon myös Satakunnasta

Sydänsairaalan potilas

Porilainen Arto Vuori kävi kiireettömässä sydänhoidossa Hämeenlinnan Sydänsairaalassa. Potilaan valinnanvapautta käyttävä, lääkärin lähetteen saanut potilas pääsee Sydänsairaalaan hoitoon kaikkialta Suomesta.

Porilainen Arto Vuori, 64, oli käymässä Pietarissa työmatkalla vuonna 2013. Kaupungilla kävellessään hän tunsi yhtäkkiä hengenahdistusta. Hän soitti tutulle lääkärilleen Suomeen, joka kehotti Artoa soittamaan ambulanssin.

Artolle tehtiin Pietarissa sydämen pallolaajennus. Hän toipui hyvin, mutta hoitotietojen perusteella ei saatu varmuutta, jäikö sydämeen vielä jotain korjattavaa.

– Minulla ei ollut sydänvaivoja, mutta olin silti huolissani, jäikö operaatiossa jotain huomaamatta.

Varjoainekuvaus Sydänsairaalassa nopeasti

Arto näytti tietojaan tutulle sydänlääkärille. Hän ehdotti, että Arto soittaisi Sydänsairaalaan. Arto voisi hakeutua kiireettömään tutkimukseen Sydänsairaalaan potilaan valinnanvapautta käyttämällä, saatuaan ensin lähetteen lääkäriltä.

– Satakunnan keskussairaalassa Porissa olisi mahdollisesti kestänyt useita kuukausia päästä tarkistamaan asia, koska minulla ei ollut akuuttia hätää. Itsestäni se kuitenkin tuntui kiireellistä, koska halusinhan varmistua siitä, että sydämessäni on kaikki kunnossa.

Arto soitti Sydänsairaalaan, missä sairaanhoitaja haastatteli häntä puhelimitse ja pyysi lähettämään hoitotiedot Sydänsairaalaan. Jo muutaman päivän päästä hän sai puhelun, jossa hänet kutsuttiin varjoainekuvaukseen. Sopiva aika olisi järjestynyt jo viikon päähän.

– Yllätyin, kuinka nopeasti operaatio järjestyi. En ihan niin viikossa ehtinyt, mutta aika varattiin sitten kahden viikon päähän, Arto kertoo hymyillen.

Täsmällistä ja asiantuntevaa hoitoa

Arvo Vuoren varjoainekuvaus tehtiin Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa, missä on Sydänsairaalan yksikkö. Arto oli Sydänsairaalan poliklinikan palveluun ja hoitoon erittäin tyytyväinen.

– Kaikki sovitut kellonajat pitivät kaikki paikkansa. Menin sairaalaan kello 8 aamulla ja kello 11 aikaan pääsin jo lähtemään. Palvelu oli erittäin ystävällistä. Sydänsairaalassa ihmistä kohdellaan ihmisenä.

Arto kiittää palvelun lisäksi myös asiantuntevaa henkilökuntaa. Operaation aikana Artolle kerrottiin koko ajan, mitä seuraavaksi tapahtuu ja mitä kuvauksesta selviää. Kävi ilmi, että sydän oli kunnossa.

Lähtiessään Arto kysyi, mitä hoito maksaa. Artoa odotti yllätys.

– Koska Sydänsairaala on julkinen sairaala, lasku oli alle 40 euroa.

Joskus potilas saattaa tuntea olonsa epävarmaksi kotiuduttuaan sairaalasta. Artolle ei jäänyt mitään epäselvää.

– Minusta tuntui turvalliselta lähteä kotiin. Jos sydän alkaa oireilla, tiedän, minne ottaa yhteyttä. Suosittelin Sydänsairaalaa ystävälleni, ja kaksi on jo sinne hakeutunutkin.

Lue lisää

Miten pääsen hoitoon Sydänsairaalaan?

Hoitopaikan valinnanvapaus

Hoitoon pääsyn ajat

Asiakkaidemme kokemuksia