Hoito Sydänsairaalassa

Sydänsairaala tarjoaa laajan hoitovalikoiman

Sydänsairaala tarjoaa laajan hoitovalikoiman sinun sydämellesi.

Kardiologia

Sydänsairaalan kardiologia vastaa sydänsairauksien tutkimisesta, hoidon suunnittelusta, kardiologisista hoitotoimenpiteistä sekä seurannasta. Kardiologisella yksiköllä on jatkuva ympärivuorokautinen päivystysvalmius mm. akuuttien pallolaajennushoitojen toteuttamiseen.
Kardiologisiin palveluihin kuuluvat muun muassa vaativat sydämen toiminnan arvioinnit.
Mm. sepelvaltimotaudin, rytmihäiriöiden diagnostiikan, sydämen vajaatoiminnan ja läppävikojen asiantuntija-arviointi parhaan soveltuvan hoidon löytämiseksi.
Tutkimuksissa hyödynnämme mm. ultraäänitutkimuksia (myös 3-D. TEE), EKG- ja EKG:n pitkäaikaisrekisteröintejä, kliinisiä rasituskokeita sekä CT-, MRI ja PET-CT -tutkimuksia

Sepelvaltimotaudin hoito

Sepelvaltimoiden varjoainekuvaukset (CAG), -mittaukset ja ahtaumien pallolaajennushoito (PCI) käyttäen moderneja metalliverkko- (BMS) ja lääkeainestenttejä (DES). Hoidoissa hyödynnämme myös monipuolisia erikoistekniikoita, mm. IVUS, OCT, FFR, rotablaatio

Rytmihäiriöiden tutkimus ja hoito

 • Invasiivinen elektrofysiologia; rytmihäiriöiden hoito katetriablaatiotekniikoin (mm. eteisvärinän hoito). Invasiivisissa hoidoissa hyödynnämme myös monipuolisia erikoistekniikoita, mm. robottiavusteista magneettinavigointia sekä Carto- ja Ensite -mallinnusteknologiaa
 • Tahdistin-, (IPG), rytmihäiriötahdistin (ICD) ja vajaatoimintatahdistinasennukset (CRT-P, CRT-D) ja hoito.

Läppävikojen ja synnynnäisten sydänsairauksien hoito

 • Sydämen katetrisaatiot, sydänlihasbiopsiat
 • Sydämen eteisväliseinäaukon ja -korvakkeen sulut (perkutaanisesti sulkulaitteilla)
 • Ahtautuneen sydämen aortta- tai hiippaläpän laajentaminen pallolaajennuksella tai korjaaminen perkutaanisesti keinoläppäproteesilla (TAVI)
 • Verenpaineen invasiivinen hoito (RDN)

Valvonta- ja vuodeosastohoitopalvelut

Yksikössä toimii sydänvalvontaosasto mm. akuutisti sairastuneiden potilaiden hoitamista varten, tavanomainen sydänosasto sekä päiväosasto (polikliinisia toimenpidepotilaita varten)

Sydän- ja rintaelinkirurgia

Sydän- ja rintaelinkirurgia vastaa sydän- ja rintaelinkirurgian alan leikkaushoidoista, jotka pääasiassa ovat sepelvaltimoiden ohitusleikkauksia sekä sydänläppien ja aortan leikkauksia. Sydänsairaalan sydän- ja rintaelinkirurgisella yksiköllä on jatkuva ympärivuorokautinen valmius akuutisti sairastuneiden potilaiden leikkaushoidon toteuttamiseen.
Sydän- ja rintaelinkirurgisiin palveluihin kuuluvat muun muassa vastaanottopalvelut ja leikkauskelpoisuuden monipuoliset arvioinnit ja hoidon suunnittelu.

Sydämen leikkaushoidot

 • Sepelvaltimoiden ohitusleikkaukset
 • Sydämen läppien korjausleikkaukset, tekoläppäleikkaukset
 • Sydäninfarktin aiheuttamien vikojen korjausleikkaukset
 • Aortan sairauksien leikkaushoito

Rintaelinten diagnostiset toimenpiteet ja leikkaushoidot

 • Keuhkojen välikarsinan, keuhkopussin ja rintakehän seinämän kasvainten, tulehdusten ja vammojen hoidon suunnittelu, kajoavat näytteenottomenetelmät ja leikkaushoito
 • Rintaontelon alueen tähystysleikkaukset (VATS)
 • Robottiavusteiset rintaontelon alueen leikkaukset (RATS)
 • Välikarsinan tähystykset (mediastinoskopia)
 • Keuhkoputkien diagnostiset ja hoidolliset tähystykset (bronkoskopia) sekä niiden yhteydessä tehtävät toimenpiteet (biopsiat, dilataatiot, resektiot, stentit)

Sydänteho- ja vuodeosastohoito

Yksikössä toimivat sydänteho-osasto sekä sydän- ja rintaelinkirurginen vuodeosasto, jotka palvelevat keskuksen leikkaushoitopotilaita

Sydänanestesia ja -tehohoito

Sydänanestesialääkärit vastaavat sydän- ja rintaelinkirurgisten potilaiden leikkauksen aikaisesta anestesiologisesta hoidosta leikkaussalissa sekä leikkauksen jälkeisestä tehohoidosta ja valvonnasta sydänteho-osastolla. Sydänanestesialääkäri päivystää ympärivuorokautisesti osallistuen myös akuuttien potilaiden hoitoon.

Jos haluatte kysyä lisää leikkaushoitoihin hakeutumisesta, voitte ottaa yhteyttä sydän- ja rintaelinkirurgian osastonhoitajaan puh. (03) 311 65188 (ma-pe klo 13-14).