array(1) { [0]=> string(6) "mobile" }

Lähetteen saaneille

Tervetuloa Sydänsairaalaan

Ennen saapumistasi lähetämme sinulle tärkeimmät tiedot kutsukirjeessä

Ennen hoitoon saapumista saat Sydänsairaalalta kutsukirjeen, josta löytyvät yksityiskohtaiset ohjeet sairaalaan saapumisesta, kuten missä ja milloin tulee ilmoittautua sekä miten hoitosi etenee. Kirjeessä ilmoitetaan myös puhelinnumero, johon voit soittaa halutessasi lisätietoa tai vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiisi.

Varatun ajan peruuttaminen

Joskus käy niin, että toimenpiteelle varattu aika on peruutettava. Yleisin syy peruuttamiselle on sairastuminen, kuten flunssa tai kuume. Kotiin saamassasi kutsussa on puhelinnumero, johon soittamalla voit peruuttaa toimenpiteelle varatun ajan tai ottaa yhteyttä muissa ajanvaraukseen ja toimenpiteeseen liittyvissä kysymyksissä.

Toivomme, että kaikki peruutukset tehtäisiin ajoissa, jotta vapautunut aika voidaan antaa toiselle sitä kiireisesti tarvitsevalle potilaalle.

Mitä mukaan sairaalaan?

Hoidon helpottamiseksi potilaan on hyvä valmistautua sairaalaan tuloon etukäteen. Potilaana voit halutessasi ottaa mukaan saattajan. Henkilökunta opastaa saattajan mukanaolosta hoidon aikana.

Mukana on hyvä olla:

  • Henkilökohtaiset hygieniavälineet
  • Henkilökohtaiset apuvälineet, kuten kuulolaite ja kävelykeppi
  • Ajan tasalla oleva lista lääkkeistä ja lääkevalmisteista
  • Tiedot allergioista ja ruokavaliosta
  • Lähiomaisen yhteystiedot
  • Kela-kortti
  • Kännykkä

Jätä kotiin:

  • Suuret rahasummat ja arvoesineet
  • Sairaalaan ei saa tuoda alkoholia

Matkapuhelimet, mobiililaitteet ja tietokoneet

Oman kännykän voi halutessaan ottaa mukaan sairaalaan. Koska matkapuhelimet ja mobiililaitteet saattavat kuitenkin häiritä joidenkin hoito- ja tutkimuslaitteiden toimintaa, niiden käyttö sairaalassa on rajoitettua erityisesti leikkaussali-, tehohoito-, heräämö- ja muissa tiloissa, joissa käytetään häiriöalttiita laitteita.

Sairaalaan tuotuun kannettavaan tietokoneeseen ja tablettiin tarvitset oman nettiyhteyden, sillä sairaalan verkkoyhteys on suljettu ulkopuolisilta käyttäjiltä.

Matkakorvaukset ja Kela-taksi

Saat yleensä Kelan korvausta lähimpään yksityisen tai julkisen terveydenhuollon hoitopaikkaan tehdystä matkasta. Jos olet valinnut hoitopaikan valinnan vapauden perusteella, erikoissairaanhoitoon tehty matka korvataan enintään niiden kustannusten mukaan, jotka aiheutuisivat matkasta lähimpään yliopistosairaalaan. Lue lisää hoitoon liittyvistä matkoista

Voit saada Kelan korvauksen taksimatkasta, kun tilaat sen Kelan alueellisesta tilausnumerosta terveydentilasi tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi. Jos joudut käyttämään taksia terveydentilasi vuoksi, tarvitset siitä terveydenhuollon antaman todistuksen (Todistus matkakorvausta varten, SV 67).

Taksimatkat terveydentilan tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi

Näin tilaat Kela-taksin

Kela-taksin alueelliset yhteystiedot

Lue lisää Kelan matkakorvauksista