Lähetteen saaneille

Tervetuloa Sydänsairaalaan

Ennen saapumistasi lähetämme sinulle tärkeimmät tiedot kutsukirjeessä

Ennen hoitoon saapumista saat Sydänsairaalalta kutsukirjeen, josta löytyvät yksityiskohtaiset ohjeet sairaalaan saapumisesta, kuten missä ja milloin tulee ilmoittautua sekä miten hoitosi etenee. Kirjeessä ilmoitetaan myös puhelinnumero, johon voit soittaa halutessasi lisätietoa tai vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiisi.

Varatun ajan peruuttaminen

Joskus käy niin, että toimenpiteelle varattu aika on peruutettava. Yleisin syy peruuttamiselle on sairastuminen, kuten flunssa tai kuume. Kotiin saamassasi kutsussa on puhelinnumero, johon soittamalla voit peruuttaa toimenpiteelle varatun ajan tai ottaa yhteyttä muissa ajanvaraukseen ja toimenpiteeseen liittyvissä kysymyksissä. Toivomme, että kaikki peruutukset tehtäisiin ajoissa, jotta vapautunut aika voidaan antaa toiselle sitä kiireisesti tarvitsevalle potilaalle.

Mitä mukaan sairaalaan?

Hoidon helpottamiseksi potilaan on hyvä valmistautua sairaalaan tuloon etukäteen. Potilas voi halutessaan ottaa mukaan saattajan. Henkilökunta opastaa saattajan mukanaolosta hoidon aikana.

Mukana on hyvä olla:

  • Henkilökohtaiset hygieniavälineet
  • Henkilökohtaiset apuvälineet, kuten kuulolaite ja kävelykeppi
  • Ajan tasalla oleva lista lääkkeistä ja lääkevalmisteista
  • Tiedot allergioista ja ruokavaliosta
  • Lähiomaisen yhteystiedot
  • Kela-kortti
  • Kännykkä

Jätä kotiin:

  • Suuret rahasummat ja arvoesineet
  • Sairaalaan ei saa tuoda alkoholia

Matkapuhelimet, mobiililaitteet ja tietokoneet

Oman kännykän voi halutessaan ottaa mukaan sairaalaan. Koska matkapuhelimet ja mobiililaitteet saattavat kuitenkin häiritä joidenkin hoito- ja tutkimuslaitteiden toimintaa, niiden käyttö sairaalassa on rajoitettua erityisesti leikkaussali-, tehohoito-, heräämö- ja muissa tiloissa, joissa käytetään häiriöalttiita laitteita. Sairaalaan tuotuun kannettavaan tietokoneeseen ja tablettiin tarvitset oman nettiyhteyden, sillä sairaalan verkkoyhteys on suljettu ulkopuolisilta käyttäjiltä.

Kela-taksi käytössäsi

Mikäli terveydentilasi edellyttää taksin käyttämistä, sinun on mahdollista hyödyntää Kela-taksia hoitoon saapuessasi ja sairaalasta lähtiessäsi. Näyttämällä kuskille Kela-kortin maksat taksimatkasta ainoastaan omavastuuosuuden, joka on 25 euroa yhdensuuntaisesta matkasta. Taksia tilatessasi muista mainita seuraavat asiat: nimi ja henkilötunnus, noutopaikka, määränpää (sairaalan nimi), sairaalan kanssa sovittu saapumisaika, mukana kuljetettavat apuvälineet, tuleeko mukaasi terveydentilan vuoksi saattaja sekä puhelinnumero, josta sinut tavoittaa.