Ohjeita läheisille

Tietoa vastaanottokäynnistä poliklinikalla ja päiväosastolla

Läheiset tulevat usein potilaan mukaan vastaanottokäynnille saattajan ominaisuudessa, mutta joskus voi olla tarpeellista tulla potilaan mukaan myös lääkärin vastaanotolle. Sydänsairaalassa poliklinikkakäynnin aikana annetaan ohjeita hoidosta ja lääkityksestä. Usein uutta tietoa on niin paljon, että iso osa kysymyksistä tulee mieleen vasta myöhemmin. Tämän vuoksi vastaanottokäynnille ovat myös potilaan läheiset erittäin tervetulleita, jos potilas on itse siihen halukas.

Tietoa vierailuista ja potilaan vointia koskevista tiedusteluista

Läheisen vointia voi tiedustella siltä osastolta jossa häntä hoidetaan. Sydänsairaalan osastojen yhteystiedot toimipisteet-sivuilta. Jos et tiedä osastoa, voit soittaa Sydänsairaalaan keskuksen kautta.

Sydänsairaalan vuodeosastot

Useimmilla vuodeosastoilla vierailuajat ovat vapaat. Läheisten toivotaan tapaavan potilasta kuitenkin iltapäivän tai illan aikana, koska hoidot ja tutkimukset ajoittuvat aamu- ja keskipäivälle. Vierailuajoista saatte tietoa osastojen henkilökunnalta.

Kardiologinen vuodeosasto (KARV)

Sydänvalvonta A, puh. 03 311 66312
Sydänvalvonta B, puh. 03 311 69202
Sydänvalvonta C, puh. 03 311 69203
Sydänosasto D, puh. 03 311 66352
Sydänosasto E, puh. 03 311 69219

Sydän- ja rintaelinkirurginen vuodeosasto (SKIR)

puh. 03 311 66345

Sydänteho-osasto

Teho- ja heräämöhoidossa olevat potilaat tarvitsevat runsaasti lepoa ja rauhaa toipuakseen. Läheiset voivat tiedustella vointia puhelimitse mihin vuorokauden aikaan tahansa numerosta 03 311 64698. Vierailut sovitaan ennalta henkilökunnan kanssa.

Vierailulle saavuttaessa

Sydänteho-osastolle kannattaa kulkea Tampereen yliopistollisen sairaalan pääaulan eli Radiuksen (R-rakennus) kautta vuodeosastosiiven hisseillä 5. kerrokseen viidennessä kerroksessa soita sydänteho-osaston lasioven oikealla puolella olevaa ovikelloa teidät ohjataan odottamaan läheisten odotustilaan, josta läheisenne hoitaja tulee teidät hakemaan vierailulle