Seksuaalineuvonta

Meille kaikille seksuaalisuus on läsnä jollain tavalla koko elämämme ajan. On tärkeää, että seksuaalisuudesta voidaan puhua avoimesti ja saada asiallista tietoa seksuaalisuuteen liittyen.

Seksuaalineuvonta on yksilöllistä, tavoitteellista ja vuorovaikutuksellista seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvien ongelmien ja asioiden käsittelyä.

Sydänsairaus ja muut erilaiset sairaudet ja niihin liittyvät hoidot voivat aiheuttaa muutoksia seksuaaliterveydessä. Näistä seksuaalisuuteen liittyvistä asioista on lupa puhua ja kysyä. Seksuaalineuvojan vastaanotolle voi tulla yksin tai kumppanin kanssa puhumaan seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Seksuaalineuvojan tapaamiskertoja varataan yleensä 1–5.

Vastaanotolle voidaan tulla esimerkiksi seuraavista syistä:

  • Seksuaalinen haluttomuus
  • Itsetuntoon ja kehonkuvaan tai seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvät pulmat
  • Eri elämäntilanteisiin liittyvät seksuaalielämän haasteet
  • Sairauksien hoitoon liittyvien toimenpiteiden ja lääkitysten vaikutukset seksuaalisuuteen ja seksielämään.

Seksuaalisia häiriöitä voi olla kiihottumisvaikeudet, erektio- ja siemensyöksyhäiriöt (esim. herkkä tai viivästynyt siemensyöksy), yhdyntäkivut tai orgasmivaikeudet. Seksuaalineuvonnassa voidaan käydä asiat ohjauksellisesti läpi esimerkiksi sydänsairaus ja seksuaalisuus aiheesta tai syventyä tarkemmin asiakaslähtöisesti seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin.

Voit varata ajan soittamalla arkisin klo 8–18 Sydänsairaalan numeroon 050 573 6875. Tapaamiset ja keskustelut ovat aina luottamuksellisia.