array(1) { [0]=> string(6) "mobile" }

Urheilukardiologian asiantuntijamme

Urheilukardiologian klinikan asiantuntijamme palvelevat ajanvarauksella Helsingissä ja Tampereella.

Vastaanoton hinnastot

Varaa aika verkkopalvelussa

 

Juha Heikkilä

Lääketieteen lisensiaatti, sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri

Puh. 050 339 2437 (ajanvaraus)

 

Erikoisosaaminen:

  • Sydämen ultraäänitutkimukset
  • Invasiiviset tutkimukset ja PCI-toimenpiteet
  • Tahdistimet ja tahdistinhoito

Toimin Helsingin Sydänsairaalassa sisätautien ja kardiologian erikoislääkärinä ja toimintopäällikkönä. Aiemmin olen työskennellyt toimenpidekardiologina Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja Päijät-Hämeen Keskussairaalassa.

Kiinnostukseni urheilijan sydänterveyteen kumpuaa omasta kilpaurheilutaustastani ja kilpajunioreiden valmentamisesta (tennis). Nykyisin olen aktiiviliikkuja, lajeinani maantiepyöräily, tennis, golf ja kehonhuolto.

Kirsi Korpi

Urheilukardiologi

Puh. 050 339 2437 (ajanvaraus)

 

Erikoisosaaminen:

  • Sydämen ultraäänitutkimukset
  • Kliiniset rasituskokeet
  • Rytmihäiriöiden ja sydänlihassairauksien hoito ja ennaltaehkäisy
  • Urheilijoiden terveystarkastukset
  • Arvioinnit kilpaurheilun jatkamisesta

Ennen lääketieteellistä uraani pikaluistelin maajoukkuetasolla. Runsas kovatehoinen harjoittelu ja tähän liittyvät ongelmat ovat minulle tuttuja. Rakkaus pikaluisteluun vei minut Suomen pikaluistelumaajoukkueen lääkäriksi kymmenen vuotta sitten ja tässä tehtävässä toimin edelleen.

Vahva palo urheilua kohtaan on mahdollistanut työskentelyn ja vaikuttamisen myös monella urheilun eri sektorilla. Olen hoitanut urheilijoiden sydämen ja kuntoon liittyvissä ongelmissa niin yksilö- kuin joukkuelajin urheilijoita. Toimin Suomen Olympiajoukkueen lääkärinä Etelä-Korean olympialaisissa vuonna 2018 vastaten jääkylästä ja erityisesti pikaluistelijoista. Vuosina 2016–2017 toimin HIFK:n miesten Veikkausliigan jalkapallojoukkueen joukkuelääkärinä. Olen ollut vastuussa monien urheilutapahtumien lääkintähuolloista, kuten nuorten pikaluistelun MM-kisoista, yleisurheilun maaottelusta ja Runfest-tapahtumista.

Urheilutaustani vuoksi olen myös ollut aina äärimmäisen kiinnostunut liikuntalääketieteestä ja halunnut yhdistää sen kardiologiaan. Kiinnostuin jo opiskeluaikana kuvantamisesta ja ultraäänitutkimuksesta, joiden tekniikat ja teknologia ovat kehittyneet koko urani ajan. Sydämen ultraäänitutkimus on tullut tärkeäksi osaksi mm. UEFA:n määräämiä jalkapalloilijoiden terveystarkastuksia, joita olen tehnyt pitkään eri joukkueille.