Etävastaanotto yksityisvastaanotolla

Kardiologi istuu tietokoneen ääressä toimistohuoneessa

Etävastaanotolla voit asioida helposti mistä päin tahansa Suomea. Etävastaanotto on tarkoitettu kiireettömien asioiden hoitamiseksi. Etävastaanotolle on varattava aika etukäteen. Etävastaanotto voi olla joko video- tai puhelinvastaanotto. 

Etävastaanotolla hoidetaan oireita ja sairauksia, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimusta. Etävastaanotto sopii esimerkiksi tilanteisiin, joissa

 • sinulla on jo olemassa oleva hoitosuhde Sydänsairaalaan (tietty kardiologi tai muu yksityisvastaanoton asiantuntija)
 • haluat konsultoida kardiologiamme esimerkiksi lääkityksiin liittyvissä kysymyksissä tai tutkimusvastausten läpikäynnissä
 • haluat kardiologilta mielipiteen tutkimuksiin hakeutumisesta.

Etävastaanotto sopii myös vuosikontrolleihin.

Ajanvaraus

Varaa aika etävastaanotolle samalla tavalla kuin muillekin yksityisvastaanoton vastaanotoille. Voit varata ajan puhelimitse tai verkkoajanvarauksella. Etävastaanotto on tarkoitettu yli 16-vuotiaille, kuten muutkin yksityisvastaanottomme.

Yksityisvastaanoton yhteystiedot

Jos et ole varma, mikä asiointitapa sopii asiaasi parhaiten, voit kysyä asiasta yksityisvastaanoton ajanvarausnumerosta.

Valmistautuminen etävastaanotolle

Puhelinvastaanotolle ei tarvitse valmistautua erikseen. Asiantuntijamme soittaa antamaasi puhelinnumeroon sovittuna vastaanottoaikana.

Videovastaanottoa varten tarvitset tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin, jossa on internetyhteys, kamera ja mikrofoni.

Videovastaanottoa suositellaan käytettäväksi ensisijaisesti tietokoneella, jos haluat jakaa videovastaanoton aikana esimerkiksi tutkimustuloksiasi.

Miten osallistun videovastaanotolle?

Mobiililaitteilla (Apple/Android) voit käyttää vakioselaimia (Safari/Chrome). Jos otat videoyhteyden tietokoneella, käytä seuraavia selaimia:

 • Google Chrome (Windows-käyttöjärjestelmät) tai
 • Safari (MacOS-käyttöjärjestelmät).
 1. Ensimmäisellä kerralla selain kysyy mikrofonin ja kameran käyttöoikeutta, jotka tulee sallia.
 2. Suosittelemme, että siirryt videovastaanotolle viimeistään 5 minuuttia ennen vastaanoton alkua.
 3. Klikkaa linkkiä, jonka olet saanut tekstiviestinä varausvahvistuksen yhteydessä. Voit myös siirtyä vastaanotolle tästä linkistä: Etävastaanoton linkki
 4. Tunnistaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 5. Tunnistautumisen jälkeen siirryt automaattisesti odotusaulaan, josta asiantuntija poimii sinut.
 6. Jos et saa asiantuntijalta yhteydenottoa heti sovittuna aikana, odota rauhassa. Asiantuntija avaa yhteyden heti, kun hän on vapautunut edelliseltä vastaanotolta.

Hinnasto ja maksaminen

Etävastaanotto on maksullinen palvelu. Etävastaanotto maksetaan laskulla, joka lähetetään sinulle kotiin.

Saat etävastaanotosta Kela-korvauksen.

Linkki yksityisvastaanottojen hinnastoon