Sydänsairaalan esittely

Sydänsairaala on sydämen hoitoon erikoistunut julkinen sairaala. Tehtävämme on turvata potilaidemme sydänterveyttä ja tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Moniammatillinen sydäntiimi sinua varten

Potilaitamme hoitaa yli 700 kardiologian sekä sydän- ja rintaelinkirurgian ammattilaista. Teemme työtämme moniammatillisissa hoitotiimeissä, jotta voimme tarjota sujuvaa, vaikuttavaa ja turvallista hoitoa.

Lääkärimme ja hoitajamme pitävät huolta siitä, että saamasi tieto on ymmärrettävää ja voit vaikuttaa hoitoosi liittyvään päätöksentekoon.

Toimipisteemme yhteistyössä

Sydänsairaala tarjoaa vastaanottoja Tampereella, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Valkeakoskella ja Riihimäellä. Toimipisteiden yhteistyönä tarjoamme asiakkaillemme sydänhoitoa kattavasti diagnoosista vaativiin leikkaustoimenpiteisiin ja kuntoutukseen.

Laki potilaan hoitopaikan valinnasta mahdollistaa sen, että voit valita kiireettömän erikoissairaanhoidon hoitopaikkasi yhdessä lähettävän lääkärisi kanssa.

Lue lisää hoitopaikan valinnasta sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta

Julkisen terveydenhuollon kehittäjä

Sydänsairaala on julkisen ja yksityisen sairaalan toimintamallin yhdistävä sairaala. Haluamme olla malliesimerkki siitä, että julkinen sairaanhoito palvelee viiveettömästi, tehokkaasti ja laadukkaasti. Siitä hyötyvät ennen kaikkea potilaat.

Sydänsairaalan omistavat Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien kuntayhtymät (1.1.2023 alkaen hyvinvointialueet).

Yhteiskunnallinen yritys

Sydänsairaalalle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Suomalaisen Työn Liitto myöntää merkin yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia ja jotka käyttävät vähintään puolet voitostaan tämän työn tukemiseen.

Meille yhteiskunnallinen yrittäjyys on toiminnan avoimuutta ja yhteiskunnallisten vaikutusten osoittamista. Olemme 100 % suomalainen, vastuullinen toimija.

Lue lisää Yhteiskunnallinen yritys -merkistä