array(1) { [0]=> string(6) "mobile" }

Asiakasmaksut

Kyltti Sydänsairaalan rakennuksen seinässä

Julkisen tervey­den­huollon lähe­te­po­ti­laat

Kun tulet Sydänsairaalaan tutkimuksiin ja hoitoon lääkärin lähetteellä, saat maksattavaksi normaalin julkisen hinnoittelun mukaisen poliklinikka- tai hoitopäivämaksun.

Maksut 1.1.2019 alkaen

Poliklinikkamaksu 41,20 euroa/vastaanottokäynti*
Hoitopäivämaksu 47,90 euroa/hoitovuorokausi*

*) Maksut ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja koskevien lakien ja asetuksien mukaiset. Toimenpiteestä tai leikkauksesta ei tule potilaalle ylimääräisiä maksuja.

Tervey­den­huollon maksu­katto

Kunnallisen terveydenhuollon asiakasmaksuissa on kalenterivuosittainen maksukatto. Vuonna 2018–2019 maksukatto on 683 euroa vuodessa. Maksukattoon tehdään indeksitarkistus joka toinen vuosi.

Maksukattoon lasketaan mukaan esimerkiksi sairaalan poliklinikkamaksut ja päiväkirurgian maksut. Lue lisää maksukatosta sosiaali- ja terveysministeriön (STM) sivuilta

Matkakorvaukset

Kelan sivuille on koottu tietoa matkakorvauksista.

Lisätietoa matkakorvauksista

Näin tilaat Kela-taksin

Sairauspäiväraha

Lisätietoja sairausajan sosiaaliturvasta saat osaston sosiaalityöntekijältä, Kelasta ja ammattiliittojen työttömyyskassoista.

Lisätietoa sairauspäivärahasta Kelan sivuilla

Kotipalvelut toipilasajan tueksi

Kuntien järjestämät kotipalvelut perustuvat tarpeen arviointiin. Kotipalvelua tarjoavat myös yksityiset palveluntuottajat ja järjestöt. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) sosiaalityöntekijään

Lääkekorvaukset

Lisätietoa lääkekorvauksista Kelan sivuilta