Kanta-Hämeen sydänpotilaat Sydänsairaalan hoitoon

Pariskunta ja hoitaja sairaalan odotustilassa

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoitoa tarvitsevat sydänpotilaat hoidetaan vuoden alun jälkeen Hämeenlinnan tai Riihimäen Sydänsairaalassa. Sydänsairaala toimii Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tiloissa Hämeenlinnan keskussairaalassa ja Riihimäen yksikössä.

Kun lääkäri toteaa Kanta-Hämeen alueella asuvan, sydänoireista kärsivän potilaan tarvitsevan kardiologista tutkimusta tai hoitoa, ohjataan potilaat lähtökohtaisesti lääkärin lähetteellä joko Hämeenlinnan tai Riihimäen Sydänsairaalaan.

Hämeenlinnassa on kattavan vastaanottotoiminnan ja avohoidon tutkimustenlisäksi myös Sydänsairaalan toimenpideyksikkö (varjoainekuvaukset, pallolaajennukset, tahdistinasennukset ja rytminsiirrot), sydänvalvonta sekä osastot. Riihimäellä on Sydänsairaalan kardiologin vastaanotto, jossa tehdään myös sydämen perustutkimuksia.
Erityisen vaativat sydäntutkimukset ja hoidot kantahämäläisille sydänpotilaille tehdään Tays Sydänsairaalassa Tampereella.

Sydänsairaala laajeni Kanta-Hämeeseen, kun Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kardiologiset toiminnot siirtyivät vuoden 2017 alussa Tays Sydänsairaalalle. Nyt Sydänsairaala hoitaa sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (23 kuntaa) että Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin (11 kuntaa) sydänpotilaiden erikoissairaanhoitotasoisen tutkimuksen ja hoidon.
Hämeenlinnan ja Riihimäen lisäsi Sydänsairaala toimii Tampereella, Valkeakoskella sekä Helsingissä.
Sydänsairaalaan toimipaikkoihin pääsee tutkimuksiin ja hoitoon mistä tahansa Suomesta erikoissairaanhoidon potilaan valinnanvapautta käyttämällä.

Lisätietoja:

Kardiologian palvelujohtaja, ylilääkäri Vesa Virtanen vesa.virtanen@sydansairaala.fi p. 03 311 64139