Laatumittarit avoimesti vertailtavissa

 

Sydänsairaalan hoitoonpääsyajat ja hoidon laatumittarit avoimesti vertailtavissa

Tarjoamalla tietoa hoitoonpääsyajoista ja hoidon laadusta Sydänsairaala haluaa helpottaa potilaan hoitopaikan valintaa.

Sydänsairaala julkaisee ja päivittää tietoa keskimääräisistä hoitoonpääsyajoista sivuillaan. Hoitoonpääsyaika tarkoittaa ensimmäistä käyntiä lähetteen saapumisesta. Tiedon avoimuuden tarkoituksena on helpottaa hoitopaikan valintaa ja kehittää asiakaslähtöistä hoitopolkua.

Nopeasti hoitoon Sydänsairaalassa

Hoitoonpääsyaikoja voi tarkastella Sydänsairaalan sivuilla sekä toimenpiteen mukaan että toimipisteittäin. Helsingin Sydänsairaalassa julkisen sektorin potilas pääsee esimerkiksi varjoainekuvaukseen keskimäärin 16 päivässä ja Hämeenlinnan Sydänsairaalassa esimerkiksi varjoainekuvaukseen ja tahdistinasennukseen 25 päivässä. Tampereen Sydänsairaalassa sepelvaltimoiden ohitusleikkaukseen pääsee keskimäärin noin 24 päivässä ja läppäleikkaukseen 37 päivässä (tilanne joulukuulta 2017).

”Sydänsairaala haluaa olla asiakkailleen ykkösvaihtoehto, kun on kyse laadukkaasta hoidosta ja nopeasta hoitoonpääsystä. Tarjoamalla tietoa hoidon laadusta ja hoitoonpääsyajoista helpotamme potilaan hoitopaikan valintaa ja pyrimme kehittämään sydänpotilaan hoitopolkua yhä asiakaslähtöisemmäksi”, kertoo Tays Sydänsairaalan toimitusjohtaja ja johtava lääkäri Kari Niemelä.

Sydänsairaala mittaa ja kehittää hoidon laatua jatkuvasti

Sydänsairaala julkaisee myös hoidon laatua mittaavia tuloksia. Hoidon laatua mitataan muun muassa onnistuneiden tutkimusten ja hoitojen osuudella, joka tarkoittaa hoitotoimenpidettä sekä siihen liittyvää osastohoitojaksoa, joiden aikana ei ole ilmennyt vakavia komplikaatioita.

Vuonna 2017 Sydänsairaalassa toteutui 8 191 erikoisalahoitojaksoa ja 37 365 hoitopäivää. Esimerkiksi kiireettömien sepelvaltimoiden varjoainekuvausten määrä oli 2 408, joista onnistuneiden hoitojen osuus 99,96 %. Tampereella onnistuneiden hoitojen osuus oli 99,93 % (n = 1384) ja Helsingissä (n = 650) ja Hämeenlinnassa (n = 374) 100,00 %.

Tutustu myös Sydänsairaalan asiakastyytyväisyystuloksiin ja potilastarinoihin.