Sydänsairaala palvelee nyt myös Tays Hatanpään toimipisteessä

Lääkäri vastaanotolla
16.1.2018

Tampereen kaupungin Hatanpään sairaalan sydänsairauksien poliklinikka on siirtynyt 1.1.2018 alkaen Tays Sydänsairaalan toiminnaksi. Toiminnan muutos yhtenäistää Tampereella sydänpotilaan sujuvaa hoitopolkua. Sydänsairaala tarjoaa Hatanpäällä kardiologin vastaanotto- ja ultraäänitutkimuspalveluja. Lisäksi tehdään rytmin pitkäaikaisseurantatutkimuksia sekä rasituskoetutkimuksia. Myös kiireettömät eteisvärinän rytminsiirrot on keskitetty Hatanpään sairaalan osastolle B5.

Avohoidon sydänlähetteet käsitellään keskitetysti Sydänsairaalan Tampereen yliopistollisen sairaalan toimipaikassa, yhdenmukaisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaan. Asiakkaan saamassa kutsussa mainitaan aina vastaanottopaikka, osoite ja puhelinnumero.

Sydänsairaala on toiminut Tampereella yli 10 vuotta Tampereen yliopistollisen sairaalan yhteydessä. Sydänsairaala vastaa Pirkanmaan alueen sydänpotilaiden erikoissairaanhoidosta ja tuottaa palveluita myös muille kunnille, sairaanhoitopiireille ja terveydenhuoltoalan toimijoille. Sydänsairaala toimii Tampereen lisäksi Valkeakoskella, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Helsingissä.

”Toteutamme Hatanpäällä Sydänsairaalan hyväksi koettua hoitomallia. Meillä on sydänpotilaan ympärille koottu organisaatio, jossa sydänhoidon eri asiantuntijat tekevät yhdessä työtä potilaan parhaaksi. Näin pystymme tarjoamaan potilaille saumattoman, vaikuttavan ja turvallisen hoidon. Käytössämme on huippuammattilaisten lisäksi modernit menetelmät ja teknologia”, kertoo Sydänsairaalan toimitusjohtaja Kari Niemelä.

Lisätietoja:

Vesa Virtanen, kardiologian palvelujohtaja, Sydänsairaala, puh. 050 300 6228, vesa.virtanen@sydansairaala.fi