Sydänsairaalalle Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Yhteiskunnallinen yritys -logo ja Sydänsairaalan logo

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Sydänsairaalalle Yhteiskunnallinen yritys -merkin

Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Helsingissä toimivalle Sydänsairaalalle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Sydänsairaala on sydämen hoitoon erikoistunut täyden palvelun sairaala, joka toimii eettisesti ja kehittää aktiivisesti toimintaansa. Hyvän toiminnan takana on myös työhyvinvoinnin aktiivinen ylläpitäminen.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia ja ne käyttävät vähintään puolet voitostaan tähän. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti.

– Sydänsairaala kehittää ja toteuttaa sydänpotilaalle sujuvia, vaikuttavia ja kustannustehokkaita hoitopolkuja, kertoo Sydänsairaalan varatoimitusjohtaja Aki Haukilahti. Sydänsairaalan omistavat Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja vuoden alusta myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri. Kehittämisen mahdollistaa hyvä ja osaava henkilöstö ja potilasta hoitavat huipputiimit. Työhyvinvointia Sydänsairaalassa ylläpidetään työntekijöiden ja työnantajan yhteistyöllä.

Sydänsairaalaan pääsee hoitoon paitsi Tampereella myös Hämeenlinnassa, Valkeakoskella ja Riihimäellä. Helsingissä sydänpotilaita palvelee Helsingin Sydänsairaala.

– Erikoissairaanhoidon hoitopaikan valinnan vapautta käyttämällä Sydänsairaalaan pääsee hoitoon kaikkialta Suomesta, kertoo Haukilahti.

– Yhteiskunnallinen yritystoiminta on vastuullista toimintaa ja Sydänsairaala hoitaa laadukkaasti potilaita ja vastaa lisäksi yliopistolliselle sairaalalle kuuluvasta opetuksesta, koulutuksesta ja tutkimuksesta. Sydänsairaala todistaa, että julkisomisteinen toimija voi olla alan edelläkävijä ja toimintojen kehittäjä. On hienoa saada Sydänsairaala mukaan vastuullisten Yhteiskunnallisien yritysten joukkoon, Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta toteaa.

Lisätietoja

Aki Haukilahti, varatoimitusjohtaja, Sydänsairaala, p. 050 526 5466, aki.haukilahti@sydansairaala.fi

Niina Ollikka, brand manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 674 8773, niina.ollikka@suomalainentyo.fi