Uusi Sydänsairaala on avattu

Vierailijoita uuden sairaalan aulassa

Taysin Sydänsairaalan toiminta uudessa rakennuksessa on alkanut. Lue, miten sairaalan toiminnot on järjestetty uusissa, moderneissa tiloissa.

Taysin Sydänsairaalassa poliklinikat ottavat vastaan potilaita, ja toimenpide- ja leikkaustoiminta on päässyt käyntiin upouusissa tiloissa. Sydänsairaalassa korostuu potilaan hoitopolun sujuvuus. Tämä tarkoittaa sitä, että sairaalan toimintojen sijainti on suunniteltu hyvin tarkkaan.

Katutasolla astutaan sisään valoisaan ja viihtyisään aulaan. Tässä ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee sydänpoliklinikan 30 vastaanottohuonetta, missä potilaat pääsevät lääkärin vastaanotolle ja tutkimuksiin. Myös Hämeenmaan Sydänpiiri on muuttanut samaan kerrokseen. Nyt sydänpotilaat saavat neuvoja ja vertaistukea kotiutumiseen ja kuntoutukseen saman katon alta kuin hoitoakin.

Päiväosasto ja toimenpidesalit

Toisessa kerroksessa sijaitsevat päiväosasto ja toimenpidesalit. Siellä tehdään esimerkiksi varjoainekuvauksia ja rytmihäiriöiden katetrihoitoja.

Sairaalassa on paljon moderneja, hoitotyötä helpottavia moderneja ratkaisuja. Hoitotuolit on varattu potilaille, jotka eivät tarvitse makuupaikkaa hoidon ajaksi. Potilashuoneiden etuseinät taas on tehty lasista, jotta osaston keskellä sijaitsevasta valvomosta on suora näköyhteys potilaaseen. Potilaan yksityisyys on suojattu toimenpiteiden ajaksi, koska lasit voidaan himmentää.

Sydänsairaalan päiväosastolla saa hoitoa myös tuolipaikoilla
Sydänsairaalan päiväosastolla saa hoitoa myös tuolipaikoilla.

 

 

Toimintojen sijainnit suunniteltu tarkasti

Sydänsairaalassa kulkiessa tulee selväksi, kuinka tarkasti toimintojen sijoittelua on mietitty. Kun esimerkiksi potilasvalvomo on osaston keskellä ja muut toiminnot sen ympärillä, potilaiden siirrot ja henkilökunnan liikkuminen on tehokasta. Potilaan hoitopolku on ylipäänsä suunniteltu niin, että siirrot toimenpiteistä vuodeosastolle tapahtuvat miellyttävästi ja tehokkaasti.

Esimerkiksi hisseillä pääsee Sydänsairaalan omasta ambulanssihallista suoraan Sydänsairaalan eri kerroksiin ilman, että potilasta tarvitsee kuljettaa osastojen halki.

 

Teho-osasto ja leikkaussalit

Kolmannessa kerroksessa on neljä leikkaussalia. Niissä tehdään vaativat sydän- ja rintaelinkirurgiset operaatiot. Leikkaussalien läheisyydessä on myös teho-osasto ja vuodeosastot.

Leikkausosaston suunnittelu on yksi osoitus siitä, miten Sydänsairaalan suunnittelussa on ajateltu sekä potilaan parasta että henkilökunnan työn tehokkuutta. Leikkaussalit on sijoitettu kerroksen keskelle, joten potilaiden siirtäminen on mahdollisimman lyhytkestoista. Lisäksi salien välillä on varastotiloja, joiden kautta leikkaussalin välineistöä voidaan kätevästi täydentää.

Sydänsairaalan alle on rakennettu Taysin asiakkaita varten parkkihalli, joka avataan 2.5.2018. Parkkihalli on kätevä myös Sydänsairaalan asiakkaille, koska hissi vie potilaat ja omaiset hallista suoraan Sydänsairaalan aulaan. Myöhemmin valmistuvat myös rullaportaat rakenteilla olevaan uuteen Taysin päärakennukseen. Katso kartta sairaala-alueesta >

Sydänsairaalan teho-osastolle tulvii luonnonvaloa ikkunoista.
Sydänsairaalan teho-osastolle tulvii luonnonvaloa ikkunoista.
Toimenpidesalissa voidaan tehdä esimerkiksi tahdistuksia tai varjoainekuvauksia.
Toimenpidesalissa voidaan tehdä esimerkiksi tahdistuksia tai varjoainekuvauksia.