array(1) { [0]=> string(6) "mobile" }

Sepelvaltimotautipotilaan digihoitopolku

Sepelvaltimotautiin sairastuminen tuo eteen uuden elämäntilanteen ja herättää paljon kysymyksiä. Digihoitopolulla saat luotettavaa tietoa sepelvaltimotaudista, taudin riskitekijöistä ja hoidosta sekä tukea omahoidon toteuttamiseen.

Sepelvaltimotautia on hoidettava koko elämän ajan, ja sydänterveyttä edistävillä elämäntavoilla on suuri merkitys. Tavoitteena on, että olet motivoitunut ja sitoutunut hoitamaan itseäsi.

Digihoitopolku omahoidon toteuttamisen tukena

Sydänsairaalan digihoitopolku on suunnattu  pääasiassa akuuttiin sydäninfarktiin sairastuneille potilaille. Sydänsairaalan kotiutushoitaja ohjaa potilaan vuoden kestävälle digihoitopolulle, kun potilas kotiutuu sairaalasta.

Digihoitopolku on palvelu, jonka kautta potilaat saavat sepelvaltimotautiin liittyvää tietoa ja tukea. Digihoitopolkukokonaisuuteen kuuluvat omahoitoa tukeva materiaali ja omahoito-ohjelmat sekä etäkontrollit.

Digihoitopolun materiaalit (sepelvaltimotaudin omahoito)

Tustustu sepelvaltimotaudin omahoitoon

Etäkontrolleja digihoitopolulla on kahdesta kolmeen. Etäkontrolleihin kuuluvat laboratoriokokeet ja oireita sekä elämänlaatua kartoittavat kyselyt. Etäkontrollit toteutetaan nimensä mukaisesti etänä joko puhelimitse tai videovastaanottona.

Miten digihoitopolku etenee?

Mikäli sinut on ohjattu sairaalassa vuoden kestävälle digihoitopolulle, toimi seuraavasti:

  • Kun kotiudut sairaalasta, ota heti omahoitoa tukeva materiaali käyttöösi. Omahoitoasi tukeva materiaali ja konkreettiset ohjeet sekä oma-hoito-ohjelmat ovat käytettävissäsi vuorokauden ympäri verkkosivuillamme. Aihealueita on useita. Materiaali tarjoaa tietoa esimerkiksi ravitsemuksesta, liikunnasta ja lääkehoidosta. Tutustu epelvaltimotaudin omahoidon materiaaliin
  • Ota myös OmaTays.fi -palvelu käyttöösi. Kirjaudu OmaTays -palveluun osoitteessa www.omatays.fi. Kirjautumiseen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Anna suostumus sähköiseen asiointiin ja tarkista palvelusta yhteystietosi. OmaTaysista näet mm. etäkontrolliaikasi, siihen liittyvät laboratoriotutkimukset ja vointiasi kartoittavat kyselyt. OmaTaysin kautta pääset myös samalla kirjautumisella Omakantaan. Omakannasta näet hoitoosi liittyvät kirjaukset, laboratoriovastaukset ja reseptit. Linkki Omakanta-palvelun sivuille
  • Ensimmäinen etäkontrolli on noin kolmen kuukauden kuluttua kotiutumisesta. Lähetämme tiedon etäkontrolliajasta ohjeineen myös postitse kotiin. Käy ennen etäkontrollia saamiesi ohjeiden mukaan laboratoriokokeissa ja vastaa OmaTaysissa kahteen kyselyyn. Sairaanhoitaja soittaa sinulle sovittuna aikana.

Digihoitopolku täydentää sepelvaltimotautipotilaan hoitoketjua

Digihoitopolku on sepelvaltimotautipotilaiden olemassa olevaa hoitoa täydentävä palvelu, joka tähtää omahoidon vahvistamiseen ja tehostamiseen sekä hoitoon sitouttamiseen ja hoitotulosten parantamiseen. Digihoitopolku ei korvaa esimerkiksi terveyskeskuslääkärin kontrollikäyntiä. Varaa aina aika myös terveysasemalle tai työterveyshuoltoon osastolta saamiesi ohjeiden mukaisesti, vaikka olisitkin mukana digihoitopolulla.