Sepelvaltimotautipotilaan etähoitopalvelu

Tays Sydänsairaalan aula

Sepelvaltimotautiin sairastuminen herättää paljon kysymyksiä. Sydänsairaalan etähoitopalvelussa saat tietoa sepelvaltimotaudista, sen riskitekijöistä ja hoidosta sekä tukea omahoidon toteuttamiseen. Sepelvaltimotautipotilaiden etähoitopalvelu on käytössäsi vuoden ajan.

Sepelvaltimotautia on hoidettava koko elämän ajan. Sydänterveyttä edistävillä elämäntavoilla on suuri merkitys hoidossa. Etähoidon tarkoituksena on auttaa potilasta saavuttamaan lääkehoidon ja elintapojen tavoitteet.

Etähoitopalvelu omahoidon tukena

Sepelvaltimotaudin etähoitopalvelu on tarkoitettu kaikille potilaille, joilla todetaan sepelvaltimotauti Sydänsairaalassa tehdyssä sepelvaltimoiden varjoainekuvauksessa. Sydänsairaalan hoitaja ohjaa potilaan vuoden kestävään etäseurantaan, kun potilas kotiutuu sairaalasta.

Sepelvaltimotaudin etähoidossa käytetään OmaSydän-mobiilisovellusta. OmaSydän-mobiilisovelluksesta löytyvät etähoitoon liittyvät ohjeet, kyselyt ja vastausten tarkistusajat. Sovellus lähettää myös automaattisia muistutuksia hoidon eri vaiheista. Potilas voi myös ottaa yhteyttä Sydänsairaalaan sovelluksen Viestit-toiminnon kautta.

Sepelvaltimotaudin etähoitopalveluun kuuluvat:

  • Omahoitoa tukeva sähköinen materiaali. Potilas voi perehtyä eri aihealueisiin sovelluksen aikajanalla.
  • Erilaiset hoitoa tukevat kyselyt.
  • Laboratoriokokeet (mm. kolesteroli) ja ammattilaisen tekemä vastausten tarkistaminen.
  • Yhteydenottomahdollisuus sovelluksen Viestit-toiminnon kautta.

Tavoitteiden saavuttamista seurataan kyselyillä ja laboratoriokokeilla 2–3 kertaa vuoden aikana.

Miten etähoito etenee?

Jos sinut on ohjattu Sydänsairaalassa vuoden kestävälle etähoitopolulle, toimi seuraavasti:

  • Lataa OmaSydän-sovellus ilmaiseksi Android-laitteelle Google Play – tai Applen laitteelle App Store -sovelluskaupasta. Linkki OmaSydän-sovelluksen latausohjeeseen
  • OmaSydän-sovelluksesta löydät kaikki omaan hoitoosi liittyvät tiedot ja ohjeet sekä vastausten tarkistusajat.
  • Ensimmäinen etäseurantaan liittyvä vastausten tarkistusajankohta on noin kolmen (3) kuukauden kuluttua kotiutumisesta. Käy sovelluksessa olevien ohjeiden mukaan laboratoriokokeissa ja vastaa kyselyihin.

Saat yhteenvedon tuloksistasi Kanta.fi-palveluun. Digihoitajamme on sinuun yhteydessä ainoastaan tilanteessa, jolloin laboratoriokokeiden ja kyselyiden perusteella on tarvetta tehostaa kolesteroli- tai verenpainelääkitystäsi.

Omakanta-palvelusta näet hoitoosi liittyvät kirjaukset, laboratoriovastaukset ja reseptit. Linkki Omakanta-palvelun sivuille