Ablaatio auttoi flimmerikohtauksiin

Sydänsairaalan asiakas kotonaan

Hämeenlinnan Sydänsairaalassa Marita pääsi nopeasti hoitoon ja ablaatio helpotti rytmihäiriöoireita.

Valkeakoskelaiselle Marita Mäkiselle, 73, rytmihäiriöoireet ja flimmerikohtaukset ovat tuttuja jo yli kymmenen vuoden takaa. Sydämen rytmiä on välillä siirretty sähköisesti ja välillä lääkkeillä, mistä on ollut apua hetkellisesti.

Kesällä 2018 flimmerikohtaukset alkoivat kuitenkin tihentyä. Sydämen epäsäännöllinen rytmi vei helposti väsyksiin ja huonovointiseksi. Omalääkärin vastaanotolla vuositarkastuksen yhteydessä Marita kertoi harkitsevansa ablaatiota, joten omalääkäri laittoi lähetteen kardiologille Valkeakosken Sydänsairaalaan.

Hoitoon yllättävän nopeasti

Kardiologin konsultaation jälkeen hoitoon pääsy tapahtui yllättävän nopeasti.

– Olin varautunut puolen vuoden odotukseen, mutta sitten sain puhelun Sydänsairaalasta, että pääsisin Hämeenlinnan Sydänsairaalaan hoitoon nopeasti, koska sielläkin tehdään nykyään ablaatioita, Marita kertoo.

Ablaatiotoimenpiteeseen valmistautumiseksi Marita sai tarkat ohjeet Sydänsairaalan hoitajalta puhelimitse. Sama hoitaja oli myös tapaamassa toimenpidettä edeltävissä tutkimuksissa sekä tarkistamassa vointia toimenpidepäivänä.

– Oli mukavaa, että sama hoitaja oli mukana hoidon eri vaiheissa. Se loi turvallisuuden tunnetta, Marita sanoo.

Turvallinen ja luottavainen olo

Ablaatio sujui erinomaisesti ja yhden sairaalayön jälkeen edessä oli kotimatka takaisin Valkeakoskelle. Marita kertoo hoidon Sydänsairaalassa olleen mukava kokemus, josta ennen kaikkea mieleen jäi lääkärien ja hoitajien ystävällisyys ja huomaavaisuus.

– Minusta pidettiin hyvää huolta. Oli levollinen ja luottavainen olo.

Myös jälkitarkastukset sujuvat jatkossa helposti, sillä ne voidaan tehdä lähellä kotia Sydänsairaalan Valkeakosken toimipisteessä.

Lue lisää

Tutustu Sydänsairaalan asiakkaiden kokemuksiin

Eteisvärinän katetriablaatio

Rytmihäiriöiden tutkimus ja hoito