Sydänsairaalan Team Rynkeby -pyöräilijät saavuttivat Pariisin

Team Rynkeby -pyöräilijöitä poseeraa

Sydänsairaalan Tero ja Miina polkivat kauden 2018–2019 Team Rynkeby – God Morgon -joukkueen mukana Pariisiin. Pyöräilyjoukkue keräsi rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Jäljellä on muistojen lisäksi syyskuussa järjestettävä päätösgaala, missä julkistetaan tämän vuoden varainkeruun lopullinen summa.

Pariisi on vihdoin saavutettu!

“Matkamme Suomesta Ranskaan oli pitkä ja rankka, mutta koko joukkue onnistui erinomaisesti. Meidän osaltamme matka sujui hyvin eikä isoja vastoinkåymisiä jouduttu kokemaan.

Ensimmäinen osuutemme matkasta oli Tampereen ja Helsingin väli. Osallistuimme ensin Laukontorilla omaan lähtötapahtumaamme ja seuraavana päivänä koko Suomen yhteiseen lähtötapahtumaan Helsingissä. Oli hieno kokemus nähdä kaikki Suomen joukkueet yhtenä isona keltaisena merenä. Helsingistä jatkoimme matkaa laivalla kohti Saksaa.

Saksassa varsinainen matkamme oikeastaan vasta alkoi. Tiet olivat koko Saksan alueella todella upeassa kunnossa. Pienetkin peltojen väliset sivutiet olivat sileitä ja hiekkateitä ei oikeastaan ollut missään. Lisäksi korkeuserojakaan ei juuri ollut, joten teiden puolesta alkuosuus oli erinomaista. Haastetta tarjosi kuitenkin todellä lämmin sää: varjolämpötilat pyörivät pahimmillaan noin +40 asteen tietämillä. Helteen lisäksi meitä haastoi myös melko reipas vastatuuli. Vettä ja urheilujuomia arvatenkin kului reilusti!

Saksan jälkeen Hollannissa ja Belgiassa kelit hellittivät pahimman rutistuksensa, kun lämpötila laski +25–30 asteen tietämille. Sekin toki on melko paljon, mutta se ei tuntunut juuri miltään +40 kelien jälkeen. Samalla tuuli kääntyi jo osittain myötätuuleksi. Lämpötila ja tuulitilanne siis helpottivat, mutta samalla teiden kunto laski huomattavasti. Etenkin Belgiassa tiet olivat ajoittain lähes perunapeltoa ja se söi vauhtiamme harmittavan paljon.

Ranskaan saavuttuamme alkoi reissun pisimmät päiväetapit olemaan takana ja tavallaan pääsi jo osittain huokaisemaan. Tavallisesti päivämatkat oli 170–205 kilometriä, mutta kaksi viimeistä päivää oli enää noin 60 ja 80 kilometriä. Kelit pysytteli loppureissunkin ajan +25 asteen yläpuolella ja vettä ei satanut reissulla yhtenäkään päivänä.

Maaliin päästiin ja helpotus oli heti valtava. Samalla sai tuntea itsensä ylpeäksi, sillä takana oli uskomaton ja varmasti unohtumaton matka. Jäimme lomailemaan pariksi yöksi Pariisiin, minkä jälkeen palasimme Suomeen. Suomessa kävimme vielä purkamassa huoltorekan ja -autojen tavarat, mikä oli tavallaan viimeinen sinetti meidän osalta kaudelle.

Kausi on nyt ohi ja jäljellä on enää syyskuussa järjestettävä päätösgaala, missä julkistetaan tämän vuoden varainkeruun lopullinen summa.

Suosittelemme lämpimästi hakemaan mukaan ensi kauden joukkueeseen. Haku ensi kauden joukkueeseen on auki (linkki)

Kiitos kaikille mielenkiinnosta projektia kohtaan!

Tero Koivula & Miina Kaivola”

Lue aikaisemmat artikkelit aiheesta:

Sydänsairaalan sydänteho-osaston Miina Kaivola ja Tero Koivula pääsivät kauden 2018–2019 Team Rynkeby – God Morgon -joukkueeseen. Team Rynkeby – God Morgon on eurooppalainen hyväntekeväisyysprojekti, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät rahaa vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi. Lue lisää Team Rynkebyn sivuilta